Stichting Tuinpark Laakzijde2023-07-03T09:27:57+02:00

Stichting Tuinpark Laakzijde

Op Tuinpark Laakzijde zijn moestuinen, een zelfoogst- en pluktuin, een voedselbos, een Natuurschuur, een Theehuis en een leerwerkbedrijf te vinden. Er zijn ontmoetingsruimten voor een vergadering of workshop.

Stichting Tuinpark Laakzijde wil een groene, duurzame en inclusieve samenleving creëren middels actief betrokken burgerschap op het lokale eetbaar tuinpark Laakzijde. Het is een manier om mensen bewust te laten worden van zelfredzaamheid op lokaal niveau, om de impact op het milieu te verkleinen en de sociale verbindingen te verstevigen.

De Natuurschuur is een essentieel element in het tuinpark vanwege de verbindende en faciliterende rol die het gaat spelen in voedselbewustzijn, educatie, ontmoeting en de biodiversiteit op het tuinpark.

In de Natuurschuur gaan activiteiten georganiseerd worden zoals (natuur)excursies, educatie over eetbare natuur, verwerking van streekproducten, natuurbeleving en kleinschalige natuurevents voor uiteenlopende doelgroepen. Het biedt de wijk een plek waarbij vanuit actief, betrokken en duurzaam burgerschap wordt bijgedragen aan een gezonde en inclusieve gemeenschap.

De stichting doet dit op vrijwillige basis en stelt haar terrein en Natuurschuur open ten behoeve van bovenstaande doelstelling.

Nieuws

Burendag in het voedselbos

26 februari 2024|

Ook in 2024 hebben we weer tal van activiteiten op de rol staan. In onze agenda kun je deze bekijken. Wil je ook wat organiseren rondom de thema’s natuur, voeding of […]

Meewerkdag voedselbos 25 november 10u

18 november 2023|

Op zaterdag 25 november starten we om 10u met een meewerkdag in het voedselbos. We kunnen onder andere hulp gebruiken bij het snijden in de wilgengriend en bij het planten van boompjes en struiken.

Graag even vooraf opgeven of je komt, […]

Burendag in het voedselbos

15 september 2023|

Vind je het leuk om in de natuur te werken en kennis op te doen over het conserveren van voedsel ? Kom dan naar het Voedselbos Amersfoort.

We starten zondag 24 september […]

Najaarscursus Kruidenlab

14 september 2023|

Vanaf 22 september geef ik een kruidencursus van totaal 4 keer. De cursus is in zijn geheel te volgen. maar je mag je ook opgeven voor en, twee of drie losse dagen.

In deze cursus maak je kennis met […]

Ga naar de bovenkant