Groene vingers bij Laakzijde

Tuinpark Laakzijde is een plek voor ontmoeting en educatie voor omwonenden en passanten. Hierbij staan ecologisch tuinieren en het bevorderen van biodiversiteit centraal. Op het tuinpark kun je zelf tuinieren, meehelpen bij de stadslandbouw of het voedselbos, maar ook in het toekomstige theehuis van de plek genieten of bijdragen aan de ontwikkeling van de Natuurschuur.

Wij hebben inmiddels samen met veel organisaties en bewoners van Vathorst een Natuurschuur kunnen bouwen. Dit is een fijne plek om samen te komen, samen te werken en ruimte te bieden aan leuke initiatieven. Naast de Natuurschuur wordt er ook druk gebouwd aan het Theehuis, wat in beheer is van Land in Zicht. Het volgende doel wat we willen oppakken is het inrichten van het erf rond deze beide gebouwen. We zoeken nog financiële steun om dit te realiseren. Help je mee?

Wat is er te doen?


Help mee en doneer!

In 2023 willen we aan de slag om het erf rondom het Theehuis en de Natuurschuur te realiseren. Dat is nog een hele klus waarvoor we nog financiële middelen nodig hebben.

We willen graag een ontmoetingsplek creëren die tevens klimaat- en kindvriendelijk is. Hier is ruimte voor kleinschalige evenementen of het dient als startplek voor het bezoek aan het tuinpark of het natuurgebied Waterrijk.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen via [email protected].

Kom langs en bewonder de natuur.

Op ons tuinpark kunt u volop genieten van biologische groenten en fruit, leren van de insecten, vogels en zoogdieren. Kom wandelen in ons voedselbos of kom vogels spotten in waterrijk. Steek uw handen uit de mouwen en kom helpen bij de stadslandbouw. Natuurlijk kunt u ook simpelweg komen genieten van de mooie omgeving.

Zelf een moestuin starten?

Momenteel is het helaas niet mogelijk om je in te schrijven voor een tuin. Er is een lange wachtlijst voor onze moestuinen.