Voedselbos_uiteindelijkevariant2023-02-15T13:11:02+01:00

Voedselbos

Op Tuinpark Laakzijde is momenteel een voedselbos van ongeveer 6000m2 in aanplant. De meeste planten die in het voedselbos komen zijn eetbaar voor mensen, maar er zijn ook planten die dat niet zijn en een andere functie in het voedselbos dienen. Deze planten zijn ondersteunend aan het ecosysteem of geven voedsel aan bestuivende insecten en plaag bestrijdende vogels.

Het voedselbos is een door de mens ontworpen systeem, gericht op duurzame voedselproductie.

Het ontwerp van een voedselbos is geïnspireerd op de opbouw van een natuurlijk bos. Hier vindt je verschillende lagen van vegetatie die gezamenlijk een ecosysteem vormen. Ze werken in harmonie met elkaar samen. Het voedselbos wordt gebruikt om de biodiversiteit te versterken, als educatieproject, voor recreatie en voor productie.

Het voedselbos wordt in de loop van 2023 toegankelijk voor bezoekers.

Het krijgt een openbaar en een afgesloten gedeelte. De paden worden vrij toegankelijk, het overige enkel onder begeleiding. Het beheerteam gaat regelmatig rondleidingen organiseren. Heb je interesse in een rondleiding laat dit dan weten via [email protected]

Als je rondloopt op de openbare paden mag je vruchten plukken welke je op dat moment kunt opeten. De oogst meenemen voor thuis is niet bedoeling. We willen zoveel mogelijk mensen ervan laten genieten.

Vrijwilliger worden?

Het voedselbos regelt zich grotendeels zelf, toch zijn er elk jaar wel enkele klussen te doen. Lijkt het je leuk om hier bij te helpen, neem dan contact op.

Impressie erfinrichting Tuinpark Laakzijde

Help je mee en doneer?

Begin 2024 willen we aan de slag om het erf rondom het Theehuis en de Natuurschuur te realiseren. Dat is nog een hele klus waarvoor we nog financiële middelen nodig hebben.

We willen graag een ontmoetingsplek creëren waar rekening is gehouden met het veranderende weer, de biodiversiteit en waar het prettig spelen is voor kinderen en volwassen. Hier is ruimte voor kleinschalige evenementen of het dient als startplek voor het bezoek aan de diverse onderdelen van het tuinpark of het natuurgebied Waterrijk.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen via [email protected].

Nieuws

Burendag in het voedselbos

26 februari 2024|

Ook in 2024 hebben we weer tal van activiteiten op de rol staan. In onze agenda kun je deze bekijken. Wil je ook wat organiseren rondom de thema’s natuur, voeding of […]

Ga naar de bovenkant