Pluktuin2023-03-28T23:32:00+02:00

Pluktuin – Land in Zicht

Welkom!

In de zomer hebben we een prachtige bloemenpluktuin! Vanaf medio juni tot half oktober kan iedereen komen genieten van de prachtige dahlia’s, goudsbloemen, zinnia’s en meer. Het is heerlijk om door te bloementuin te lopen, zoemende bijen te horen en vlinders te zien fladderen.

Een bos bloemen plukken gaat heel gemakkelijk. Je leent een schaartje bij de ingang van de bloemenpluktuin en plukt de bloemen die jij mooi vindt. Loop lekker rond en laat je verrassen door alles wat er groeit en bloeit. Als je klaar bent, kun je een elastiekje om de bos doen en deze opmeten. De grootte van het bosje bloemen bepaalt de prijs. Je kunt al vanaf €7,50 een bosje komen plukken en een kinderbosje kost €2,50. Het bedrag kan je via een Tikkie overmaken (instructies staan bij de ingang) of in een potje stoppen.

Spelregels voor het bloemenplukken:

  • Kinderen zijn altijd welkom, maar wel onder begeleiding van een volwassene
  • Gebruik altijd een schaartje om de bloemen te plukken
  • Wees een beetje voorzichtig met de bloemen en lief voor de tuin

Vrijwilliger worden?

“Iedere keer dat ik hier ben leer ik weer iets nieuws!” – vrijwilliger

Op onze tuinderij hebben we een aantal enthousiaste vrijwilligers. Vind je het leuk om mee te werken? Bijvoorbeeld naast je studie of baan, als je met pensioen bent of als je gewoon een tijdje wat anders wilt. Samen met de tuinder en (zorg)deelnemers is er genoeg te doen: zaaien, planten, onkruid wieden, snoeien, tomaten dieven en komkommers indraaien. Je hoeft geen ervaring te hebben met tuinieren, je leert het vanzelf. We verwachten van onze vrijwilligers dat ze zelfstandig kunnen werken en zich voor een dag(deel) op een doordeweekse dag willen verbinden aan de tuin.

Zin om de tuin in te gaan? Neem dan contact op met Land in Zicht dan nodigen we je uit voor een kennismaking!

Zorg voor mens en aarde

In onze tuin zorgen we goed voor de bijen, hommels, vlinders, vogels en egeltjes. We zaaien bloemen, planten bomen en struiken en houden wat rommelige hoekjes waar beestjes kunnen schuilen. We houden de grond gezond en vruchtbaar door biologische potstalmest en compost toe te voegen en groenbemesters in te zaaien. Alle groenten zijn onbespoten, kunstmestvrij en met aandacht voor de natuur gekweekt. Omdat je de verse groenten zelf uit de grond trekt is verpakkingsmateriaal overbodig en het aantal voedselkilometers minimaal.

De tuinderij onderhouden we samen met onze (zorg)deelnemers. Hier is iedereen welkom zoals hij is. We werken en genieten samen met onze neuzen in de frisse lucht en onze handen in de aarde.

De zorg voor mens en aarde past helemaal binnen de doelstellingen van Toekomstfonds Amersfoort, die de ontwikkeling van de tuin mede mogelijk maakt.

Nieuws

Burendag in het voedselbos

26 februari 2024|

Ook in 2024 hebben we weer tal van activiteiten op de rol staan. In onze agenda kun je deze bekijken. Wil je ook wat organiseren rondom de thema’s natuur, voeding of […]

Burendag in het voedselbos

15 september 2023|

Vind je het leuk om in de natuur te werken en kennis op te doen over het conserveren van voedsel ? Kom dan naar het Voedselbos Amersfoort.

We starten zondag 24 september […]

Najaarscursus Kruidenlab

14 september 2023|

Vanaf 22 september geef ik een kruidencursus van totaal 4 keer. De cursus is in zijn geheel te volgen. maar je mag je ook opgeven voor en, twee of drie losse dagen.

In deze cursus maak je kennis met […]

Ga naar de bovenkant