De moestuin vereniging

Aan de rand van het tuinpark liggen op dit moment 30 prachtige moestuinen. Elke moestuin is door onze leden omgetoverd tot een ecologisch paradijsje. Je zult hier ook regelmatig onze leden aantreffen die vol passie aan het werk zijn. Naar verwachting kunnen we dit in de zomer van 2021 uitbreiden naar 80 moestuinen. Helaas is het momenteel niet meer mogelijk om je hiervoor aan te melde. Hou onze website en social media in de gaten voor wanneer er weer tuinen beschikbaar zijn.

Inschrijven moestuin

Ecologisch tuinieren

Bij ecologisch tuinieren werk je mee met de natuur. Je kiest planten die geschikt zijn voor de bodem en het klimaat. Het gebruik van kunstmest en bestrijdingsmiddelen worden hierbij niet gebruikt. In een ecologische moestuin probeer je problemen te voorkomen door bodemzorg, vruchtwisseling en het inzetten van natuurlijke vijanden. Wil je hier meer over weten, kom eens langs op ons Tuinpark. We laten het je graag zien.

Help mee en doneer!

In 2021/2022 willen we aan de slag om een natuurschuur te realiseren. Het wordt een educatieve werkplaats met daarnaast een ruimte voor de omwonenden van Vathorst om bijeenkomsten en workshops te organiseren.

Hiervoor kunnen wij de nodige financiering en hulp bij de bouw gebruiken. Voor meer informatie kunt u contact opnemen via [email protected]

Donatie Natuurschuur