Tuinpark Laakzijde heeft op zaterdag 26 februari circa vijfhonderd boompjes en struiken erbij gekregen. De boompjes worden gesponsord door interieurwinkel Kok Wooncenter. De plantactie is onderdeel van Plan Boom.

Plan Boom wil in heel Nederland in vier jaar tijd 10 miljoen bomen planten. Overheden, buurtinitiatieven, grondeigenaren en dus ook bedrijven kunnen daaraan bijdragen. Kok Wooncenter ondersteunt deze missie en maakt zich via deze actie sterk voor een groenere, gezondere en mooiere leefomgeving.

In Vathorst Noord zijn verschillende organisaties actief met moestuinen, stadslandbouw, een voedselbos en een zorgboerderij. Samen vormen zij Tuinpark Laakzijde. Het park staat open voor iedereen om te bezoeken, mee te werken of te leren over voedselproductie. Door op een milieuvriendelijke manier te werken met respect voor de natuur, dragen de deelnemers bij aan een grotere biodiversiteit. Ze hebben ze rondom het tuinpark al heggen geplant, waarin vogels bescherming en voedsel kunnen vinden.

Planboom