De ontwikkeling van de Natuurschuur in Tuinpark Laakzijde in Vathorst krijgt een flinke financiële impuls. Het LATEI Fonds en Stichting Woonvast schenken samen 50.000 euro aan het maatschappelijke project dat moet uitgroeien tot een plek van ontmoeting, samenwerking en educatie. Voorzitter Erik Verhallen van de stichting Tuinpark Laakzijde nam de cheques maandag dankbaar in ontvangst.

Mede dankzij de giften kan stichting Tuinpark Laakzijde de Natuurschuur realiseren. De bouw is inmiddels begonnen; naar verwachting is het project eind dit jaar klaar. Vanaf dat moment biedt de Natuurschuur ruimte aan een werkplaats voor de medewerkers, vrijwilligers en deelnemers van leerwerkboerderij Land in Zicht, het voedselbos van stichting het Aardmannetje en moestuinvereniging Laakzijde. Bewoners van Vathorst kunnen er terecht om er wijkinitiatieven, bijeenkomsten en workshops te houden en schoolklassen krijgen er natuureducatie. Vleermuizen en gierzwaluwen vinden er óók hun plek.

Die combinatie van (maatschappelijke) functies spreekt de jury van het LATEI Fonds aan. Zij ziet in de Natuurschuur de ideale brug van stad naar platteland. ‘Vanuit de wijk ben je hier in een mum van tijd in de natuur’, zegt Annelies Meijnhardt van het LATEI Fonds. ‘Het is belangrijk dat mensen daarmee in verbinding staan en weten waar ons voedsel vandaan komt. Dankzij de moestuin en de pluktuin die hier al zijn én de komst van de Natuurschuur is dit een plek waar je dat letterlijk kunt zien, proeven en voelen.’

Lees het volledige artikel op latei.nl